Softphone en app intuïtiever en completer in nieuwe versie

Xelion 6 is de sterk vernieuwde versie van Xelion’s telefonie- en communicatieoplossing voor het mkb. Xelion 6 voorziet in de verschuiving naar plaats-, apparaat- en tijdonafhankelijke werken. Hiermee krijgen mkb’ers meer grip op het zakelijk gespreksverkeer. Met nieuwe functionaliteit en intuïtievere gebruikersinterfaces biedt Xelion 6 bedrijven een oplossing waarmee ze hun zakelijke communicatietool altijd bij de hand hebben, waar en met welk apparaat ze ook werken.

Plaats- en tijdsonafhankelijk

Het werken met een IP-telefooncentrale biedt veel voordelen ten opzichten van een traditionele PBX-centrale, waar nu nog ruim 75 procent van het mkb mee werkt. Xelion heeft vanuit een pure specialisatie deze voordelen optimaal uitgewerkt en geïmplementeerd in een allesomvattende telefoniecentrale. Xelion wordt door zijn klanten met name gewaardeerd door de intuïtief werkende software. Arthur van den Ende: “Reeds vanaf de lancering van de eerste versie van Xelion hebben we er altijd voor gekozen de beste te willen zijn in gebruikersgemak. Met de compleet nieuwe interface van Xelion 6 doen we daar nog een schepje bovenop. Xelion 6 is makkelijk, mooi en daarbij ook nog eens zeer compleet.”

Xelion Android App

Chat, videogesprek, sms, bellen of e-mail: Xelion 6 heeft alle functies op de pc en in de app opgenomen. Die app draait net zo makkelijk op de pc en laptop als op de smartphone. Arthur van den Ende licht verder toe: “De app op de smartphone is een heel belangrijke stap. Hiermee kan elke medewerker overal bellen met de voordelen van mobiliteit maar zonder het kostennadeel daarvan. Op ieder apparaat zijn alle functies beschikbaar. Zo kunnen werknemers hun vaste lijn net zo makkelijk thuis of op reis laten overgaan. Daarbij kunnen alle gesprekken en alle zakelijke contactpersonen centraal worden opgeslagen zodat ze makkelijk vindbaar zijn voor iedereen. Presentielijsten en doorverbindfuncties zijn geïntegreerd in de app en softphone. Uniek is de sms-functionaliteit die we in Xelion 6 hebben ingebouwd. Hiermee kun je vanaf de pc of laptop aan ieder zakelijk contact een sms sturen. Dat geeft toch een bepaalde urgentie aan.”
IntegratieXelion 6 integreert moeiteloos met andere softwarepakketten zoals Exact en AFAS CRM. Binnen CRM-systemen kan Xelion dienen als virtuele communicatie-assistent die de gebruiker alle manieren van communiceren aanreikt. In Xelion 6 wordt het nog eenvoudiger om contactgegevens uit een CRM-pakket of Outlook te integreren. Dat betekent dat dubbel invoeren van gegevens verleden tijd is. Deze CRM-telefonie/communicatie-integratie is de ‘next big step’ in zakelijke communicatie. Inmiddels zijn met onder meer Exact en AFAS partnerships aangegaan om de mogelijkheden op dit terrein verder uit te bouwen.